Medaillewedstrijden Groningen & Drenthe

Athletics Champs, pupillenatletiek van de toekomst

 

Pupillenatletiek nieuwe stijl: Athletics Champs. Sinds enkele jaren wordt vanuit de Atletiekunie gewerkt aan een nieuwe opzet voor pupillenwedstrijden. Het doel is om de belangstelling voor de pupillenatletiek en de aantrekkelijkheid van de pupillenatletiek te vergroten. Door deze kwaliteitsimpuls streven we naar een lager verloop en daarmee naar een toename van het aantal pupillen. Dit project heeft de naam Athletics Champs meegekregen.

 

Meer spanning en plezier in teamverband De nieuwe opzet van deze pupillenwedstrijden gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Daarbij worden nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen geïntroduceerd en nieuwe materialen gebruikt. Bovendien worden de wedstrijden in teamverband uitgevoerd, en dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier. Ouders die voorheen lange tijd langs de kant van de baan stonden te wachten, krijgen een actieve rol in de begeleiding en de jurering bij deze nieuwe wedstrijdvorm.

 

Athletics Champs is atletiekecht met het doel sneller, hoger en verder. Andere essentiële aspecten van Athletics Champs zijn:

 

  1. Atletiekecht
  2. Succesbeleving
  3. Teams
  4. Veelzijdig
  5. Intensief
  6. Laagdrempelig
  7. Opbouw in atletiek onderdelen

 

Invoering Athletics Champs (Groningen & Drenthe)

 

De afgelopen jaren heb je al kennis kunnen maken met onderdelen van Athletics Champs. Elk jaar kijken we of we de volgende stap in de invoering moeten nemen.

Vanaf seizoen 2016 zijn de alle technische onderdelen in de "Athletics Champs" stijl. Athletics Champs onderdelen duren 20 min (uitzondering hoogspringen).

© Medaillewedstrijden.nl 2008-2019